marți, 15 martie 2016

Imagini gratis pentru bloggeri

Imaginati-va cum ar fi un blog fara imagini. Parca am fi in desert, unde vedem doar nisipul si cerul. Imaginile frumoase atrag privirea, ne place sa privim fotografii reusite care sa intareasca ceea ce scrie intr-un articol. Multi bloggeri aflati la inceput de drum, insereaza imagini gasite foarte simplu printr-o cautare pe Google, fara a da credit autorului etc. Folosirea lor in mediul online fara a cerceta de unde provin acele imagini, ce drepturi indicate de autor au ele, le putem sau nu modifica, distribui etc nu este permisa.  S-au inmultit cazurile in care autorii isi protejeaza creatiile prin recurgerea la licente Creative Commons si daca nu respectam ce drepturi au acestea ne putem trezi ca platim despagubiri. 

Vom vorbi acum despre unele dintre cele mai bune site-uri care va ajuta sa gasiti imagini gratuite pe care le puteti utiliza in postarile de pe blog. Dar, înainte de a merge mai departe, cititi despre licențele imaginilor aici

Intotdeauna trebuie sa cautati imagini cu licenta creative common, pentru ca acestea folosite corect, respectand drepturile oferite de autor, pot fi inserate in postarile din blog.

1. PhotoPin

Screenshot:
Imagini gratis pentru bloggeri
 
Imi place acest site mai mult decât oricare altul. Are un design minunat, fiind prima mea preferinta atunci cand incepe căutarea de imagini pentru articolele mele.

De pe acest site puteti descarca imagini de dimensiuni diferite oferind in plus codul de atribuire pe care le il puteti plasa direct pe blogul dvs. după ce il copiati.

2. Unsplash

Pe site vei gasi imagini la rezolutii mari. Colectia nu este mare insa imaginile sunt artistice, foarte bine realizate.

3. FreeDigitalPhotos

Screenshot:
Imagini gratis pentru bloggeri
 
Ofera imagini gratuite cat si premium. Navigand prin categoriile de pe site, poti descoperi multe imagini premium oferite gratuit.

4. Magdeleine

Screenshot:
Imagini gratis pentru bloggeri

Ofera gratuit o fotografie de înaltă rezoluție în fiecare zi (și acces la un depozit plin de imagini). Utilizați filtrul la îndemână pentru a găsi imagini care sunt fie domeniului public, fie au nevoie de atribuire.

Cateva cuvinte inainte de final. Daca folositi imagini cautand simplu pe Google, atunci puneti STOP acestei practici. V-am oferit cateva resurse foarte bune, astfel incat sa gasiti imagini de inalta calitate, pe care sa le puteti utiliza in blog. In cazul in care mai cunoasteti si alte site-uri de acest fel, atunci va rog sa le impartasiti in comentarii, pentru a avea mai multi acces la resurse de calitate. Va multumesc.
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top