luni, 15 februarie 2016

Cum instalam sistemul de comentarii oferit de Disqus in Blogger?

Cum instalam sistemul de comentarii oferit de Disqus in Blogger?
Mulți dintre utilizatorii Blogger, sunt nemulțumiți de sistemul de comentarii al platformei de blogging și trag cu ochiul la cel simplu și uțor de folosit din Wordpress. Personal, nu mă deranjează modelul din Blogger, însă mai mulți utilizatori m-au rugat să postez cum se poate implementa sistemul de comentarii Disqus in Blogger.
Mai intâi ce este Disqus și ce avantaje și dezavantaje avem utilizând acest sistem.
Disqus este un sistem de comentarii ce se integrează destul de simplu în platformele de blogging și de management al conținutului. Nu există platforma de blogging care să nu ofere posibilitatea de a posta comentarii, care sunt foarte importante pentru relevanța conținutului articolului, dând putere acestuia. Formularul de comentarii oferit de Blogger este destul de învechit și se vede cu ochiul liber că nu i s-a dat prea multă importanță. La Disqus cel mai mult îmi place că poți posta replici la alte comentarii, poți avea reactii și în plus te poți conecta cu conturile de socializare, Twitter, Facebook etc. Alte opțiuni se referă la posibilitatea sortării comentariilor (popularitate, vechime...) sau de a adăuga imagini și video în comentarii. Partea rea, se referă la faptul că, dacă scoți sistemul, pierzi toate comentariile și nu le mai poți recupera, sau cel puțin eu nu știu cum.

Cum instalăm Disqus in Blogger?
1. Accesăm site-ul Disqus și creăm un cont. Completăm toate datele care ni se cer, username, email și password apoi click Next,
Cum instalam sistemul de comentarii oferit de Disqus in Blogger?
2. Completați apoi căsuțele corespunzătoare: site name, Disqus URL, category și apoi Next.
Cum instalam sistemul de comentarii oferit de Disqus in Blogger?

 3.  Alegeți apoi platforma de blogging Blogger. dând click pe logo.
Cum instalam sistemul de comentarii oferit de Disqus in Blogger?

4. Va apare următoarea fereastră:
Cum instalam sistemul de comentarii oferit de Disqus in Blogger?

Click pe Add ..numele blogului...to my blog și gata. Asta e tot! Vă puteți personalizați sistemul de comentarii cum vă doriți, intrând in Settings din contul vostru Disqus.. Există și un help center pentru ajutor.
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

2 comentarii:

  1. Salut. Foarte interesant bogul, plin de informaţii. Vreau să ştiu ce părere ai despre designul blogului meu:
    http://damaschinjamesrobert.blogspot.com/
    O zi cât mai frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. Mi-a făcut plăcere să privesc și să citesc blogul tău. Nu este încărcat cu lucruri inutile, iar designul este atrăgător, curat, aerisit, culorile sunt bine alese și cititorii navighează ușor pe blog. Ca recomandare, îți sugerez să distribui textul din articole în mod uniform, între margini (aliniere stânga-dreapta a textului), să optimizezi SEO imaginile, etc. Întrucât este un blog de autor, în care ”conținutul este rege” îți sugerez să dezvolți mult OAO (Online Audience Optimization) un concept nou, dar care sunt convins că se mulează perfect pentru blogul tău. Am scris și eu un articol pe blog legat de acest concept (http://seobloguri.blogspot.ro/2014/03/seo-sau-oao-care-este-viitorul.html. Cele bune și...te mai aștept pe blogul meu.

      Ștergere

Back to Top