marți, 18 martie 2014

Cum adaugam un sitemap de la Blogger in Google Webmaster Tools

Google creaza automat un sitemap pentru blogurile gazduite pe platforma Blogger. Probabil ca va intrebati la ce ne foloseste sitemap-ul. Acesta ajuta motoarele de cautare sa cunoasca structura site-ului tau.

Principala problema a sitemap-ului creat de Blogger, este ca afiseaza doar ultimele 26 de postari. Rezulta ca articolele mai vechi pot sa nu fie indexate niciodata de catre motoarele de cautare. Pentru a preveni aceasta problema, sunt solutii eficiente pentru a informa motoarele de cautare sa ne indexeze toate paginile blogului.

Pentru ca Google sa indexeze mai repede blog-ul nostru este bine sa adaugam sitemap-ul in unelte pentru webmaster de la Google. Cum realizam acest lucru?
           
1. Ne facem cont la Google Webmaster Tools ;

2. Click Add site  si adaugam  URL-ul blog-ului nostru;

3. In meniul derulant din partea stanga click pe Site configuration si apoi Sitemaps;

4. Click pe butonul [+] Submit a Sitemap;

5. Se va deschide o casuta, iar in campul respectiv (dupa numele blogului) introducem "atom.xml" sau "feeds/posts/default";
        
In cadrul acestui punct va invat o "smecherie". Ca sa aveti toate posturile in sitemap in loc de "atom.xml" scrieti:
          atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=100

Numarul "100" inseamna numarul de posturi pe care le are blogul, iar la fiecare postare este necesar sa schimbati numarul 100, ex. 101, 102, 103,  etc.

6. Google va procesa sitemap-ul trimis de tine in cateva ore, iar atunci cand se va realiza, statusul se schimba din "Pending"  sau "In asteptare" in "OK" .

In concluzie, prin adaugarea sitemap-ului in Google Webmaster Tools, ne asiguram ca toate paginile blog-ului vor fi indexate intr-un timp mai scurt si postarile se vor regasi mai repede in rezultatele afisate de motoarele de cautare. ( Vezi articolul "Cum optimizam SEO blogul personal" ).
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

2 comentarii:

Back to Top