luni, 15 mai 2017

Cum sterg o tema nefolosita din Wordpress

An de an, Wordpress lanseaza noi teme pe care le primiti automat atunci cand actualizati Wordpress. In felul acesta veti acumula destul de usor teme nefolosite. In plus, sigur aveti teme pe care le-ati incercat si pe care nu le mai folositi si sunt acolo abandonate.

De ce ar trebui sa stergeti temele nefolosite din Wordpress?


Exista destule motive pentru care nu ar trebui sa pastrati temele nefolosite in Wordpress.
1. Temele sunt motive de vunerabilitate. Daca dezvoltatorul temei nu o mai actualizeaza, site-ul dvs va fi vulnerabil. Daca dezvoltatorul actualizeaza temele, atunci este necesar sa le pastrati in siguranta, actualizate. Actualizarea temelor nefolosite este o risipa de apasari de taste etc, asa ca este bine sa le eliminam.
2. Temele ocupa spatiu pe disc. Aceasta poate fi sau nu poate fi o problema, in functie de hosting-ul dvs. Insa chiar si prin faptul ca sunt acolo va incetini rutina de backup si va mari dimensiunea fisierului de backup.

Cred ca sunt doua motive bune pentru a va convinge ca este bine sa eliminati temele nefolosite din Wordpress. Recomandarea mea este insa sa nu le stergeti pe toate, ci sa pastrati o tema nefolosita, de preferat pe cea mai noua care apare, chiar daca nu o folositi. De ce este bine sa pastrati macar o tema? Pentru ca este o modalitate simpla de remediere a problemelor care apar in Wordpress si instaland-o verificati daca problema va dispare sau nu.

Cum stergeti o tema din Wordpress?


1. Accesati Appearance / Themes si faceti clic pe miniatura temei. Cand se afiseaza popup-ul cu detaliile temei, cautati in coltul din dreapta jos pentru Stergere (este in rosu).
Cum sa sterg o tema nefolosita din Wordpress

PS: Daca aveti activa o tema child care necesita o alta tema (parent theme), aceasta tema nu va afisa un buton de stergere. De asemenea, tema activa nu va afisa un buton de stergere. La fel ca si plugin-urile, temele pentru a fi sterse trebuie sa fie inactive.   

3 comentarii:

  1. BlueHost is ultimately one of the best hosting provider for any hosting plans you might need.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Dan Dumitru, vedeți că aveți o eroare de redactare în acest articol. În locul propoziției "De ce NU ar trebui sa stergeti temele nefolosite din Wordpress?", cred că ați vrut să spuneți "De ce AR TREBUI sa stergeti temele nefolosite din Wordpress?".
    În concluzie, este necesar să eliminați acel "NU" care strică tot ce ați dorit să spuneți.

    Oricum, vă mulțumesc foarte mult pentru articolul dvs și vă doresc mult succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere

Back to Top