miercuri, 20 aprilie 2016

Cum incorporezi (embed) un document PDF, WORD, XLS in postarile din Blogger?

Salut prieteni! A trecut aproape o luna de cand nu am m-ai postat nimic in blog. Imi pare rau, insa am fost ocupat cu cateva proiecte care mi-au rapit timpul. Astazi va voi prezenta cum poti incorpora documente PDF, WORD, XLS in postarile din Blogger, fara a utiliza un serviciu third party. 

Cum incorporezi (embed) un document PDF, WORD, XLS in postarile din Blogger?
Dupa cum stiti Blogger este o platforma gratuita de blogging, care are limitele sale, cum ar fi faptul ca nu poti uploada documente WORD, PDF XLS in mod direct. Aceste fisiere pot fi uploadate folosind servicii third party, insa acum va propun o alta metoda ce nu mai apeleaza la astfel de servicii. Poti incorpora(embed) aceste fiesiere PDF, WORD, XLS folosind Google Drive, un serviciu gratuit de cloud storage detinut de Google. Dar sa nu mai pierdem timpul si sa trecem direct la tutorial.

Cum inserezi un document WORD, PDF, XLS in Blogger?

Logheaza-te in drive.google.com daca ai deja un cont, daca nu creeaza unul. Uploadeaza apoi fisierele tale PDF, WORD, XLS pe care vrei sa le prezinti (de ex pentru download) in postare. Dupa ce upload-ul este complet, click pe linkul fisierului uploadat. Se va deschide un nou tab.

Uploadeaza apoi fisierele tale

In noul tab click pe share si schimba proprietatile din "Private" in "Public" sau "Anyone with the link".

Anyone with the link
 Acum navigheaza la File > Embed (this PDF file) in menu bar.

Cum incorporezi (embed) un document PDF, WORD, XLS in postarile din Blogger?
Iti va apare o fereastra pop-up cu codul embed, copiaza-l si lipeste-l in HTML din Blogger post editor, acolo unde vrei sa apara in articol.


Simplu, nu? Astfel putem incorpora documente PDF, WORD, XLS in postarile din Blogger. Postati in comentarii eventualele problemele pe care le intampinati.
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top