miercuri, 25 martie 2015

Cum postam un articol pe Blogger via e-mail

O setare importanta a blogurilor gazduite de platforma Blogger, este publicare postarilor de oriunde v-ati afla, prin e-mail. Dupa cum bine stiti, multi bloggeri isi petrec timpul in fata pc-ului, pentru a se documenta, redacta si publica articolele pe blog. Exista insa si momente cand sunteti departe de casa, de computer sau la locul de munca si te simti neputincios pe blog intr-o astfel de situatie. In realitate insa nu esti!
postare prin email pe blogger
Puteti publica postari pe blogul Blogger utilizand e-mailul sau dispozitivele mobile. In aceasta postare va voi arata cat de simplu este sa publici articole pe Blogger doar prin trimiterea unui simplu e-mail.

Configurati un e-mail secret pentru blog-ul dvs Blogger

Acest prim pas este esential, intrucat publicarea postarilor noastre prin e-mail depinde in totalitate de el. Vom trimite articolele noastre la acest e-mail secret, care este in realitate un robot ce va publica postarile pe blog in numele dvs.

Hai sa setam acest e-mail secret. Ne logam in contul nostru Blogger, apoi navigam in Setari---> Dispozitive mobile si e-mail. 
setari e-mail secret Blogger
 Ne ducem in sectiunea E-mail--- Postarea prin e-mail si veti observa optiunea secretWords, precedata de username-ul de la adresa de e-mail principala.
Introduceti un cuvant in campul secretWords, nu inainte de a va asigura ca este destul de puternic pentru a nu fi spart de musafiri nepoftiti.
 Notati acum e-mailul complet, format din username.secretWords@blogger.com. Setati Publicati e-mailul imediat, daca doriti ca postarea sa fie publicata imediat ce e-mailul va fi trimis. Optional puteti sa bifati Salvati e-mailurile ca postari schita, sau sa dezactivati aceasta optiune. Salvati setarile si acum puteti publica postari oriunde va aflati dvs.

Publicarea postarilor pe Blogger via e-mail

Ca sa publici o postare pe blog via e-mail, compune un articol care va fi trimis catre email-ul dvs secret Blogger configurat ca mai sus. Urmati urmatorii pasi pentru a seta titlul, formata postarea, etc:
- subiectul e-mailulul trimis va fi titlul postarii dvs pe blog;
- continutul e-mailului va fi continutul articolului postat. Formatarea generala, cum ar fi link-urile, formatul textului (bold, italic, etc) din e-mail, vor fi aplicate automat pe blog. Atasati imagini in e-mail, pentru a fi incluse deasemenea in postare.
In final, dupa ce terminati articolul dati "send" si gata, postarea va fi publicata automat pe blog prin e-mail.

Atentie!
Publicarea pe e-mail a postarilor pe Blogger nu va ordona imaginile. Imaginile atasate din e-mail vor apare publicate in fata postarii.
Nu puteti adauga etichete la postarile trimise pe Blogger prin e-mail.
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top