miercuri, 4 iunie 2014

7 greseli de evitat in optimizarea unui site

Chiar daca cunosti toti pasii ce trebuie realizati in optimizarea SEO a unui site, pentru a fi "mai in fata" cu pagina ta web fata de competitorii tai directi, poti cadea in greseala de a "pacali" crawlerele si spiderele motoarelor de cautare. Inselarea motoarelor de cautare cu scopul de a afisa rezultate in primele pagini ale sale care nu au nicio relevanta cu cele cerute de utilizatorii de net se numeste spam si este penalizat drastic de Google, atunci cand este descoperit bineinteles.

Pentru a nu face astfel de greseli, m-am gandit sa va prezint 7 erori mari pe care daca le cunoasteti, va va fi mult mai usor sa le evitati in procesul de optimizare a site-ului.

1.Text de aceeasi culoare cu background-ul paginii, asa numitul text invizibil.
Este o metoda prin care se incearca inducerea motoarelor de cautare in eroare, inserand in textul articolului cuvinte cheie cu aceeasi culoare ca si fundalul, cu scopul de a fi vazute doar de motoarele de cautare nu si de vizitatorii paginii web.

2. Densitate mare de cuvinte cheie pe pagina.
Folosirea din "abundenta" a cuvintelor cheie in continutul paginii sau in tag-uri, pentru o pozitionare buna in rezultatele afisate de motoarele de cautare.

3. Utilizarea de cuvinte cheie care nu sunt in concordanta cu domeniul site-ului.
Folosirea de cuvinte cheie care nu au nicio treaba cu domeniul site-ului, cu scopul de a aduce mai mult trafic din cautare, inseland astfel utilizatorii care in realitate cauta altceva.

4. Folosirea unor fonturi de dimensiuni foarte mici.
Se refera la utilizarea in cuprinsul articolelor a unor texte plin de cuvinte cheie, editate cu fonturi de dimensiuni minuscule astfel incat acestea sa treaca neobservate de utilizatori, dar nu si de motoarele de cautare.

5.Abundenta de imagini dar text foarte putin sau deloc.
Inserarea de imagini in cuprinsul paginii dar nu si de text sau foarte putin text, reprezinta o optimizare SEO slaba a paginii web, deoarece motoarele de cautare inteleg textele nu si elementele grafice.

6.Pagini duplicate.
Adaugarea de pagini duplicate, asa numitele mirror pages, create doar in scopul de a fi "lovite" de crawlerele motoarelor de cautare pentru o mai buna pozitionare in SERP, este penalizata drastic de Google.


7. Backlinkuri obinute intr-un termen foarte scurt.
Obtinerea de linkuri externe catre site-ul vostru intr-un termen foarte scurt duce la penalizarea paginii web de catre  motoarele de cautare. Rezulta ca inscrierea site-ului in cat mai multe directoare web intr-o singura zi sau intr-o perioada scurta de timp, achizitia in aceeasi zi de backlinkuri, sau orice alte metode de link building efectuate intr-un interval de timp foarte scurt, nu este vazut cu ochi buni de catre Google.

Aceste metode reprezinta cu siguranta greseli ce trebuie evitate atunci cand dorim optimizarea SEO de calitate a site-ului. Utlizarea lor pot duce ca intr-un termen scurt site-ul dvs sa fie bine pozitionat in rezultatele afisate de motoarele de cautare, insa odata depistate de algoritmii motoarelor de cautare va face ca site-ul sa fie drastic penalizat.

Ca o concluzie a celor descrise mai sus, nu utilizati aceste metode in procesul de optimizare a site-ului. Daca mai cunoasteti si alte greseli simple, pe care le putem evita cu usurinta, scrieti-le in comentarii sa le afle tot poporul!
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top