joi, 8 mai 2014

Imagini gratis pentru site-ul tau fara probleme de copyright



Cu totii stim ca un site/blog cu imagini sugestive, placute, inserate in cadrul articolelor, il face mai atractiv pentru utilizatorii de net. Prin serviciile de specialitate ale motoarelor de cautare, precum Google Images, Bing Images, Yahoo! Images Search gasim intotdeauna fotografii frumoase, adecvate subiectelor prezentate in cadrul articolelor noastre. Copierea imaginilor implica riscuri juridice, nefiind legal de a le insera in cadrul site-ului fara acordul proprietarului si fara a mentiona sursa. Si asa pot apare riscuri asociate, legate de copyright-ul imaginilor. Prin simpla folosire a unui serviciu de cautare precum TinEye.com de catre proprietarii de fotografii, se poate descoperi daca utilizezi imagini cu copyright si poti avea probleme.

Ce este de facut in aceasta situatie? Calea cea mai simpla este de a copia imagini de pe site-uri care ofera fotografii gratis, fara drepturi de autor. Exista mai multe site-uri de acest gen, insa ai grija sa citesti mai intai cu atentie conditiile prin care ti se ofera permisiunea de a copia imagini. Uneori trebuie sa mentionezi sursa fotografiilor, iar efectuarea unor modificari asupra imaginilor este permisa in conditii specificate.

Mai jos va prezint cateva site-uri, apreciate de utilizatorii de net din intreaga lume, care detin biblioteci virtuale cu fotografii gratis, de foarte buna calitate si care pot fi copiate fara probleme.
1.Dreamstime - este site-ul care imi place cel mai mult, unde gasesc imagini adecvate pentru articole si de foarte buna calitate;

2.Freeimages.com - o adevarata biblioteca, cu peste 400.000 de imagini cu tematica diversa. Mare grija la conditiile de utilizare a lor(vezi acordul de licenta);

3.Unprofound.com - site cu imagini de foarte buna calitate, fara restrictii de utilizare a lor. In plus nici nu trebuie sa te inregistrezi pe site pentru a putea copia imagini.

4.Morguefile.com - are un serviciu de cautare foarte bine pus la punct, putand utliza diferite filtre pe teme diverse.

5. Pixel Perfect Digital.com - fotografii de design art, ilustratii deosebite, unice, fotografii unice.

6. Flickr.com - cel mai mare site de fotografii de pe web, foarte utilizat de fotografi, mare atentie la conditiile de utilizare a lor. Are o functie de cautare complexa care iti permite sa cauti poze cu continut licentiat Creative Commons;

7.Istockphoto.com - un site ce contine 4.000.000 milioane de imagini, grafice, fotografii, etc, unde usor iti poti gasi inspiratia necesara. In plus, aici poti cumpara sau vinde imagini. 

Voi ce site-uri de imagini gratuite folositi?
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

8 comentarii:

  1. Am o întrebare capitală: cum se folosește serviciul TinEye.com? Imi puteți explica mai băbește? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Revin acum cu publicarea raspunsului, intrucat am fost plecat din tara. Va faceti intai cont la serviciul Tineye.com. Dupa validarea mail-ul de confirmare transmis de ei va puteti loga si incarca o imagine/poza/logo.In acest mod puteti verifica sursa originala a fotografiei pe internet, ce rezolutii exista, daca a fost modificata, etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am gasit un alt site cu fotografii gratuite unde nu trebuie sa fii inregistrat ca sa descarci.

    http://freeimagebay.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mai mult de 300 de site-uri cu imagini royalty free puteți să aruncați o privire pe htps://www.fiverr.com/meserj/send-you-my-personal-lists-of-websites-for-free-photos

    RăspundețiȘtergere
  5. O lista buna! Va recomand si www.fotogradina.ro. Este o colectie de fotografii de inalta calitate pe care le ofer in mod gratuit. Incercati si vedeti daca va place :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari pentru tot ceea ce faceti! Exact cum ati spus fotografiile pun in valoare proiectele.

      Ștergere
    2. Multumesc mult! Succes in continuare!

      Ștergere

Back to Top