luni, 5 mai 2014

Cum adaugam FeedBurner pe blog

In articolul anterior am vorbit despre rolul si utilitatea RSS feed-ului pentru blog. Acum voi descrie cum adaugam FeedBurner in blogul gazduit de platforma Blogger. FeedBurner(arzi feed-uri) este un centralizator de feed-uri pe care le transcrie intr-un sistem special. Google si-a dat seama de importanta unui asemenea manager de feed-uri si l-a achizitionat de ceva timp.

Sa vedem cum adaugam FeedBurner pe blog.Intram pe FeedBurner, ne logam cu ajutorul contului nostru Google si completam toate casutele cu datele care ni se cer. Ne conectam si ne va apare urmatoarea casuta pe care o completam cu adresa blogului nostru.

Dupa inserarea adresei blogului, FeedBurner va detecta automat adresa de feed. Click pe "next" si ne va apare doua surse de feed. Bifam oricare dintre ele si apoi "next".Ne va apare titlul si adresa de feed.

Click apoi pe "Skip directly to feed management" pentru a putea sa administram feed-ul.

Click pe " Publicize" si apoi pe " Chicklet Chooser". Bifam una din primele doua optiuni si derulam pagina pentru a gasi codul HTML care trebuie inserat in blog. Copiem codul HTML, ne logam in contul nostru Blogger ------> Aspect, ne alegem locul unde dorim sa apara feed-ul ------> Adaugati un gadget --------> HTML/JavaScript si adaugam codul pe care l-am copiat de pe site-ul  FeedBurner. Alegem un titlu pentru acest gadget si salvam modificarile. Vizualizam apoi blogul unde ne va apare iconita de feed, cu titlul pe care ni l-am ales noi.


Daca dorim sa vedem statistici cu numarul de abonati putem sa inseram in pagina blogului si un FeedCount. Pentru aceasta ne ducem in Publicize ------> FeedCount, bifam una dintre modele de iconite pentru acest gadget, alegem daca dorim si alte culori, apoi derulam pagina, copiem codul HTML care ne apare si il adaugam in blog, repetand pasii de mai sus ( Aspect--->Adaugati un gadget --------> HTML/JavaScript si adaugam codul pentru FeedCount, iar apoi salvam modificarile).

Astfel, vom avea o analiza detaliata privind contorizarea abonatilor la feed-ul blogului nostru, precum si multe unelte pentru optimizarea feed-ului.
Lista de unelte FeedBurner:
-Browser Friendly: Afişarea unui utilizator în momentul în care acesta accesează în browser adresa feedului o pagină cu câteva butoane pentru diverse cititoare de feeduri, lista articolelor, totul, asa cum ii spune si denumirea, într-un mod mai “prietenos”;
 
-SmartFeed: Se găseşte în pagina de optimizare fiind o unealta prin care feedreader transformă oarecum structura feedului făcându-l astfel compatibil cu alte cititoare de feeduri;

-FeedFlare: Permite afisarea la finele fiecărui articol nişte link-uri ce ar putea ajuta cititorul la sharing sau bookmark. Se poate afisa numărul de comentarii de la respectivul articol, link-uri către site-uri sociale (digg, stumble etc.) ş.a. 

-Summary Burner: Unealta creează o variantă in rezumat a articolului (primele n caractere din articol) pe care o afişează cititorului. Este cel mai utilizat instrument al FeedBurner. 

Daca v-a fost de folos acest articol va puteti abona la feed-ul blogului
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top