luni, 24 martie 2014

Sfaturi pentru a reduce timpul de incarcare a blog-ului Blogger

Timpul de incarcare este un factor important pentru optimizarea blog-ului.Fiecare blogger trebuie sa tina cont de timpul de incarcare a site-ului, deoarece motoarele de căutare, in special Google, considera timpul de încărcare un factor pentru rang-ul blog-ului. 

Trebuie tinut seama ca vizitatorilor nu le plac ca site-urile sa se incarce lent, cautand rapid informatiile dorite pe un alt website. O sa prezint mai multe trucuri si sfaturi eficiente, adunate din navigarea pe alte site-uri, pentru a reduce timpul  si optimiza viteza de incarcare a blog-ului.

1.Widget-uri si butoane de social-media
Trebuie sa tii cont de faptul ca widget-urile si butoane de social-media in exces vor mari timpul de incarcare a blog-ului, fiind necesar sa le elimini pe acelea care nu iti sunt neaparat necesare.

2.Dimensiunarea potrivita a imaginilor
Da mereu inaltimea si latimea corespunzatoare pentru imaginile pe care le utilizati în mesajele dumneavoastră, deoarece ajuta browsere pentru a încărca imaginea repede. Pentru a da inaltimea si latimea potrivita a imaginii cititi postarea Optimizarea imaginilor in Blogger.

3.Limiteaza numarul postarilor in pagina principala a blog-ului.
Seteaza la 5 numarul de postari care sa fie afisate pe pagina principala a blog-ului, deoarece prea multe vor mari timpul de incarcare a acestuia.

4.Nu utiliza o imagine ca fundal in blog
Dacă sablonul blog-ului are o imagine ca fundal, scoteti-o. O imagine de fundal este responsabila de viteza lenta de încarcare. Folositi întotdeauna culorile de fundal nu o imagine. Pentru a elimina imaginea de fundal, pur si simplu da căutare la codul de mai jos in HTML sablon si apoi  scoateti-l din sablon.
body { background: #B3B3B3 url(http://numele blogului/background-image.jpg);

5.Evitati javascript 
JavaScript micsoreaza viteza de încărcare a paginii web. Incercati să eliminati coduri inutile JavaScript ale blog-ului. Puteti să salvati toate codurile JavaScript  în sablonul blog-ului deasupra  </ head> , folosind codul de mai jos:

<script type=’text/javascript’>
//<![CDATA[
Paste Your JavaScript Code Here//]]>
</script>

Inlocuiti textul boldat cu codul Javascript pe care doriti sa-l stocati in sablonul blog-ului.

6.Eliminati link-urile externe
Elimina toate link-uri externe care nu sunt necesare blog-ului dvs. Un exemplu este contorul statistic.Este mult mai util Google Analytics, in loc de  widget-uri statistice, pentru a verifica traficul site-ului web. 

Cum verificam viteza de incarcare a blog-ului? 
Cea mai populara unealta de verificare a vitezei de incarcare a site-ului este Google PageSpeed Insight
Deschideti link-ul si apoi tastati adresa blog-ului dvs ca in exemplul de mai jos:
http://numele blog-ului dvs.blogspot.com/

Daca cunoasteti mai multe sfaturi pentru a reduce timpul de incarcare a blog-ului, adaugati-le in comentarii ,pentru a le cunoaste si alte persoane.
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

2 comentarii:

  1. Buna ziua. Cum pot lua legatura cu dvs in privat? Va multumesc frumos, Nicoleta Grofova

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Ma puteti contacta pe adresa de mail 70balzac@gmail.com. Cele bune.

    RăspundețiȘtergere

Back to Top